angående ringarna på vattnet


duktiga fotografalexander ringde just och när jag berättade vem jag var svarade han att,

alltså jag vet vem du är. du är universitetets omslagsflicka.
klart jag fotar.

så på måndag ska vi ha möte och se över olika idéer.
tänk vad man är med om.

multitasker


jag har med åren blivit duktig på att göra många saker samtidigt. eller så har jag alltid varit det. det jag behöver jobba på är att göra en sak samtidigt. fokusera. att det ska vara så svårt. jag avbryter ofta mitt i ett mail och kommer på att jag ska ringa någon. eller sätter på mig en sko, för att sedan leta efter något helt annat, påbörjar ett projekt, halvvägs in i ett tidigare. nya ideer är alltid så mycket.. roligare. så mycket.. nyare.

nu tillexempel gör jag saker som skulle gå rätt fort om jag gjorde dem var för sig. fokuserade lite. nu sammanställer jag en timrapport över vårens jobb, mailar, pluggar in låtarna som ska spelas in imorgon, chattar med diverse viktiga och oviktiga människor och så sneglar jag på tv4s i särklass bästa program just nu, halv åtta hos mig. vilket koncept! och vilken härlig kille han är, helge skog.

och så fick jag då för mig att avbryta allt och blogga om det istället.

behöver jag säga att jag inte får jättemycket gjort?
sen har jag ju aldrig utgett mig för att vara så värst effektiv heller.
vill ju mest ha det gött.

 peace för det.

if i swore to never leave


jo men nu händer det grejer.
imorgon ska jag iväg hem till min poolare staffan stavert, googla det om ni vågar, och hans studio i alvesta för lite sång och framtidsplanering. torsdag ka vi lägga sista på nya danshiten och idag ska jag ha idésnack med fotografen som ska fota fina bilder till hemsidan, som sitter på en talang som gör mig grön av avund och som ni kan kolla in
här.  fina datalinus som fixat åt mig.

i övrigt har jag sagt upp min lägenhet på framtidsvägen och tar små små steg istället mot den riktiga framtiden. jag pluggar snart mer projektledning, jobbar imorgon i värnamo, på torsdag på sveriges största framtidsmässa och mår, allmänt gott.

fredag blir det herrljunga och manskörsgala! mina finaste tre har övat i evigheter. det nynnas och hummas och truddiluttas på stämmor i florgarants alla hörn nu, vilken grej.

och på manskörsgala får man inte bara skönsång, vin och trerätters bland mycket kära vänner, man får klä upp sig också!
 


kom att tänka på


det här med att gud bestämt att söndagen är en vilodag.
är det inte lite ironiskt att de enda som faktiskt jobbar på söndagar, är präster?

home home home

för två månader sen åkte min faster till brasilien. 
nu talar vi om en kvinna som varit ifrån sin familj ungefär tjugofyra timmar sen hon samlade ihop den. som är verkställande direktör för logistikföretaget johanssons AB, som steker, kokar, bakar, plockar, kramar och stoppar om, varje dag. alltid. där hemma. 

och som bara åkte. som lämnade man och barn och två våningar och hund och mor i åtta veckor och så pratades det på middagarna och fikarasterna om hur detta skulle gå.

men så gick det bara så jävla bra. 
för alla växte.
och alla vann.

och nu ikväll är hon tillbaka.
jag vill säga till henne här, hur stolt jag är över at vi delar lite blod. hur fin hon är. och att jag inser mer och mer att när vi gör saker vi är skiträdda för, gör vi det inte bara för oss själva. vi tar bara ansvaret att hålla flaggan ett tag. och vi ska liksom inte för en sekund tro, att det inte spiller över.

och har ni missat hennes äventyr finns det dokumenterat 
här

Välkommen hem.

Klicka f�r att st�nga bilden

about your little fire


aa jag var på konsert igår. och ja det slår mig varje gång att varje gång är det, så. jävla. värt. det. stt varje gång är det det smartaste man gjort på länge. elin sigvardsson visade trosorna under ungefär hela konserten men var helt fucking brilliant. hon satt där ensam i lugg och tatueringar och finklänning med en flaska bärs och spelade vad vi ville höra tills stället ville stänga. och så gick vi därifrån som nya igen.

nu är det fredag. skatteverket tänker ge mig åtta papp och om nån timma kommer evelina hit. det är ett gott liv.



Tack Wasaskolan!



en reflexväst!

picasso och jag


idag har jag gått upp typ klockan sex och bara det är ju helt vansinnigt. jag har jobbat i tingsryd med bland annat högstadieelever och gud bevare mig. vi stod där hela förmiddagen och det är nog ungefär den dos av titta ner i bänken, sucka och peta på grannen man klarar av. alla vi föreläsare fick dock en fin tack-för-hjälpen-present av skolan, som jag ska fota och visa er sen. mycket snällt.

jag har som del i min totala svält på kreativitet nu äntligen vidtagit åtgärder. jag har hämtat hit min keyboard och ställt den i tobbes kök/hall/vardagsrum där jag nu har konsert varje eftermiddag. och så har jag bestämt mig för att måla en tavla. har bunkrat upp med penslar och färger och allt man kan behöva. vi får se hur det här går, jag har ju alltid varit exeptionellt dålig på teckning. men man kan lära sig tänker jag. allt man kan göra, kan man göra.

och ikväll ska jag se elin sigvardsson. om några veckor sofia karlsson. sedan är det egna spelningar och inspelningar och visst ska vi överleva den här vintervåren också.

nu: krönikeskriveri!

fest var det ja.


men åh!

jag rullar in på den där hemsidan för radion som spelade in när vi gigade i förra veckan och av en slump är jag en timme för sen. de har eftersänt skiten. idag. för en timme sen och jag hade ingen aning. det var lit väl snutigt, kan jag tycka.

sen har jag varit på min kurs i företagsstartande och lärt mig om olika bolagsformer och skatt och moms och så. det är väl ungerfär det virr man hört talas om. artistgage är momsfritt. dock inte musiker som spelar. haha! mja. säljer jag en matta och till nån som lägger den på golvet är momsen 25 %. sätter dem den på väggen som konst är det 0%. gör jag mattan i godissnören som nån käkar upp sen är momsen 12%.

japp.

vi får se hur det blir, det här med om jag ska ha nån firma eller ej. det är rätt lurigt. fast kaxigt att ha en egen ändå. på söndag ska jag och datalinus iallafall börja peta med en hemsida. då ni, ska vi fota och joxa och fint fint ska det bli.

och ja! jag och min nya poolare pianostaffan ska ses nu i nästa vecka och fila på musikerframtiden. det kan bli hur coolt som helst. sen ska vi spela! 16e på harrys. han och jag och två gubbar till ska spela tung gammal motownsoul. haha!
herrejösses.

för den 25e smäller det



JAG KLARADE DET.

en gång till. vilken jävla tjej man är.

nu är det fest.

player deluxe


för ett tag sen skrev jag om att jag börjat spela. tippa alltså, på tillexempel fotbollslag. detta för att ha åtminstone något intresse i det som prompt ska följas vareviga helg. nu har jag en strategi som är väldigt bra och det är att jag tippar på de två lag som har högst odds och på så sätt får man ännu högre odds. alltså döhöga odds. det är min stil. så lever jag.

jag lägger en tjuga och jag kan nästan alltid vinna över femton hundra. det är min stil. så jobbar jag. eftersom jag har så höga odds blev jag sist tvungen att skaffa spelkort så att svenskaspel kan hålla koll på mig. jo men faktiskt. riskspelare, sa tjejen i butiken.

nu kom det sig att den här helgen missade jag tippet, och då förlorade självklart både united och chelsea, som jag skulle ha tippat på, eftersom jag alltid tippar så. det var tråkigt. en sak som är rolig är när jag säger fel och säger att jag har "röstat" på ett lag. då muttras det bland proffsen vill jag lova.

fast det skiter jag i. vänta bara, ska vi se vem som skopar hem det här.




livet är för vackert för att nekas

 sjunger sofia karlsson och solen skiner på mina bleka kinder.
jag tog mitt förnuft och min kärlek i handen och for till herrljunga den här helgen. satte oss ner i solen igen som sex delar i det lilla pusslet vid solväggen återigen. vi bad om mer värme och mer kaffe och världen och värden log och sa här, ta bara.



och dagarna innan spenderade jag med vackra freja och hennes pappa som var här hos mig. freja är en härlig filur och en av mina nya förebilder. frågar man henne om läget svarar hon, varje gång, såhär




och idag har jag förresten blivit dreglad på av en hund. helt otroligt att sånt händer. den slabbade ner min bralla och jag kan inte i ord berätta hur äckligt jag tycker det är att bli dreglad på på det här viset. nej tacka vet jag, den här:


jag är lycklig


det är jag, lycklig är jag. man ska skriva det så att man vet.

det är torsdag och vårkyla. ljus. jag har just gjort färdigt projektledarutbildningen, sitter med mina makrillmackor och lyssnar på fantastiska alanis morisettes senaste. om bara några minuter kommer marcus och freja hit. det är konstigt hur högt man värderar tiden med så små barn. de är ju liksom, nästan inget. de gör inget, säger inget, bjuder sällan till. men ändå, de är som kärlek i koncentrat och i två dagar ska de stanna här hos mig.

jag är lycklig också för att jag bestämt att inte jobba speciellt mycket den här sommaren. jag ska läsa lite sånt jag tror man kan komma att behöva i livet. ligga platt mot roshills gröna gräs och bara lära mig. växa på kapp.

och så är jag lycklig för den
här intervjun som är så upplyftande att man inte kan låta bli att fullkomligt älska björn ranelid.

0903.schran.Ranelid.jpg

bless


vilken dag jag har. det ramlar in ungefär femton mail med låtar som jag måste lyssna på. de som sjunger är typ sonja aldén, shirley clamp, charlotte perrelli, andreas lundstedt, jessica andersson, sanna nielsen och några sånna. de sjunger så det står härliga till och den som bestämt hur de ska sjunga och som spelar till spektaklen heter staffan och är min nya kompis.

sen så mailar gisela, om ni minns henne på länsstyresen och vill styra upp nåt med min uppsats, som jag fått en hurrans sving på nu igen förresten. den kommer att bli bra. man går inte under. den kommer att presenteras för folk i de här fem kommunerna under en temadag där vi tillsammans ska diskutera hur vi gör det bättre för de här barnen nu. 

och  så breder sig känslan plötsligt ut sig, att efter metodkraschar och idiotisk tidigare forskning och dispositioner från helvetet, och allt som hände den där natten när det sket sig, finns en verklighet. ett på riktigt. ett tack för hjälpen sara.

och så känslan av vår. 




uppåt framåt


life is what happens when you cant go to sleep, läste jag någonstans, och så är det nu. på efter-spelnings-mode är jag och så speedad att alla mina delar pekar åt olika håll. ikväll har det nämnligen gått så väldigt, väldigt bra för mig.

kan hända var det här kanske den viktigaste spelningen hittills, kanske var det inte det. vi får se. det var iallafall några där som gillade mig och som vill spela med mig lite i framtiden. jag ska berätta om dem sen när jag vet mer.

ett som jag vet är att det är konstigt att de spelade på samma scen som vi ikväll. man kan kalla det slump. och det gör vi. vackra vackra slumpen.

det kommer gå bra

och det vet jag nu för att vi har repat och allt kommer bli görfint. det är också väldigt viktigt att det gör det för vi ska nämnligen vara med i tidningen och radion. det ni. smålandsposten ska skriva och nån liten radio ska sända live och jag har har kännt snubben i en dag. men det kommer gå bra. man kommer längst när man kastar sig in. du är en vinnarskalle, säger tobias. han vet inte ju vad han snackar om, men visst kommer det gå bra.
 
ja tänk vad man är med om.

jag blir nervös



nu är det som så här att man vet aldrig i livet. det kan man tillexempel fatta när man ser på melodifestivalen. eller så kan man springa på en kille som ska ha en spelning och som vill att jag ska köra. (alltså inte köra som i skjutsa utan som i backup-sjunga) då tackar jag såklart ja utan att tänka och sen så inser jag att spelningen är imorgon.

så nu sitter jag här och försöker improvisera ihop lite stämmor till ett gäng låtar jag aldrig tidigare hört i mitt liv och som till på köpet inte ens spelats in ännu, så de finns bara på mycket klandervärdiga förstatagningar.


jag blir nervös nu. tobias stänger dörren och säger att jag får "öva i fred"¨

efter ungefär nån timme sticker han in skallen och säger

"alltså nu börjar det låta rätt bra ändå"


hua, jag är nervös. jo men det är jag.

it's a schlagersaturday.



nu har vi en lördag som är ledig igen. det är skitkonstigt för oss, vi vet inte hur man haterar det riktigt. febrilt försöker vi komma överens om hur vi förvaltar den här lördagen bäst. fram till åtta, det vill säga.


(!!)

en helt vanlig dag


antar jag att jag haft. gått upp i tid och pluggat, tagit lunch och sen jobbat. japp. vintern är ungefär lika angenäm här som hos roliga
hanna i lund. men det är fredag.


jag fastnade vid en debatt om dagens föräldrar, en moraltant hade gjort en undersökning och fått fram att de var sämre nu än någonsin. de har verkligen tappat greppet om sin uppgift och nåt måste göras innan ungdomen går förlorad. 
 
men! så var där en annan tant, som var typ chefspsykolog för sveriges familjer. hon berättade att dagens föräldrar imponerar henne till månen. att de lär sina barn så smarta saker och ger dem kärlek och närhet och helt nya typer av intressanta personligheter.

"ungarna kan ju inte ens äta med kniv och gaffel" sa moraltanten

"för att det inte är speciellt viktigt" svarade psykologen.

"men de respekterar inte vuxna och är inte stilla när vi pratar!"

" vilket ju inte heller är speciellt viktigt, eller hur?"


och då ska ni veta att den här tanten var smartast i sitt slag och mest välutbildad och mest fancy av alla tanterna. jag ska skicka henne en present nu till helgen. typ ett wienerbröd.
SÅ JÄVLA COOL.


någon timma till bara

så ska ni se att jag är färdig.
hela veckan, my ass.


låttestet!


glömde berätta att jag spelade in en låt med en ny låtskrivare häromdan. den här mannen är full av ideer och också vilket ju är bra, full av kontakter. tillexempel känner han alla djs. och eftersom låten är en danshit och ska säljas dyrt sen till något flaschans bolag, måste den som man gör med kommersiella låtar, testas.

det här innebär alltså att man spelar låten på nåt uteställe och så står producenten och låtskrivaren (och jag!) där och kollar in hur folket beter sig, om de dansar loss, om de gillar den eller om man kanske får fixa till nåt. går det väl så säljer man den sen till ett bolag som pitchar den till typ, ja nån frän artist.

ja tänk vad man är med om.

vad tror ni?



den här morgonen har jag haft fullt upp med diverse viktiga saker som att handla och planera min tid och sånt man måste göra för att hålla igång det här livet. igår hade jag fullt upp med låtinspelningar och rep och olika utbildningar och så som jag går. jag lär mig tillexempel att starta mitt eget företag, har jag berättat det? inte för att jag direkt har planerat att göra det, utan mer för att jag vill veta.

hursomhelst så har jag haft fullt upp hela veckan med mer eller mindre döviktiga grejjer och så har jag ju såklart gått upp lite när jag velat. nu ska jag iväg till bibblan och skriva en uppgift som ska vara inne imorgon, om utvärderingar och staten och vad vi egentligen gör med vårt bistånd. när jag berättade för en kille i klassen att jag inte satt igång än fick han en smärre hjärtattack.

"du skojjar!! Alla andra har suttit hela veckan!!"

pfffft.

vad tror ni?
klarar jag mig?
 

ny krönika



jo men, avundsjukekrönikan kan ni läsa

här

men jag är inte helt nöjd med den. de bråkar med mig på tidningen och byter rader och gör nya egna stycken och sådär så att det inte stämmer alls med flytet. jag vet inte hur mycket man ska bråka tillbaka om sånt. ibland kanske till och med jag, får välja striderna.

jag får skulden!


nu är det en grej som har kommit bort här.
morteln, eller vad den nu heter, som man mortlar med i en mortel, den där själva tunga staven. den är spårlöst försvunnen. den ligger inte bland disken och inte i lådan och inte i den andra delen av morteln, själva mortelkupan, där den hör hemma.

tobias känner sig inte hel utan morteln och hävdar att det här försvårar all framtida hantering av kryddor. vi har letat igenom hela lägenheten, skåp, lådor, väskor och till och med rivit ut alla sopor. ingenstans finns den.

jag råkade dock säga att jag diskade den för ett tag sen så nu, helt utan rättegång och mot mitt eget vittnesmål, har jag såklart blivit fälld. i egenskap av den som såg den sist och i egenskap av, ja, mig själv.



klockan är snart sex


och det är inte alls mörkt ute. jag skulle snarare kalla det

ljust.


jag har nya lappar på dörren, sex nya makrillburkar i kylen och nu ska jag iväg till patrik för inspelning av ny låt. det är ett gott liv.

det enda är väl att jag har sån gräslig hemlängtan. månader sen sist nu och jag tappar lite av mitt sammanhang utan dem. så i brist på floragatans ljumma röster lyssnar jag på typ lisa ekdahl, freda´ och john fogerty. musiken som bultar barndom, som luktar röd opel genom sommarsverige, tre små nyfikna på bestämda platser i baksätet och två stora trygga i fram. 

jo just det


och jag fina frida var på årets första riktigt härliga vårpromenad igår.
så härlig att vi liskom inte ville inte sluta gå.



mars 09.



nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till mig.

fredag!

färdig!



i helgen har tobias härliga härliga mamma och pappa bjuckat ner oss på middag på nåt nyöppnat ställe där i skåneland. och ja, where theres food, dit åker vi

hade!

vad hände?


jag hörde mig själv idag tacka nej till festinbjudan imorgon för att
"vi ska upp så tidigt på lördag"


och nu när klockan börjar ticka mot halv elva, ska jag gå och lägga mig.

det är ju en dag imorgon också.


/ Sara Nygren, 51.

på tal om mina brister

Så talar jag gärna om dem. jag är ett levande bevis på att det är sant som de säger i afrika att det takes a village to raise a child. pappar har rätt när han säger att antagligen kommer det alltid krävas att någon håller lite koll på mig, håller in mig, håller ihop mig. och som ni gör det, alltid.

se tillexempel här, med fokus på mitt dåliga lokalsinne. här skulle jag på galej hos någon ny och det vet ju de som vart med förr att nu lär det ta tid. jag letar och letar och försöker hålla koll på husnummer och lägenheter och tider men allt ser likadant ut. och så där i någon korridor möter man det här.

lycka.


morgongåvor

idag väckte tobias mig med den här skivan. solen skiner. lyssna bara lite älskling.



vackra, vackra onsdag.

jag är jag


tro inte att jag går hem för att klockan är fem och för att det är det som hela era system bygger på. man går upp sådär tidigt för att man ska komma hem i tid. vad ska ni göra då med den tiden sen? sova? mitt på dagen! sova mitt på dagen ger mig känslan av att ha sovit bort hela dagen.

nej nej eftersom tobbe bestämt att fyra lappar ska ryka idag jobbar jag vidare här. skolan nu. orange alltså. sitter med statistiken igen. vi fick "möjligheten" att putsa på den i en vecka till eftersom allas arbeten sög. haha! man får putsa och självklart gör vi det. vi är statsvetare och inte statistiker och vi måste tas i med bomullshandskar.

förresten har jag gjort bort mig två gånger idag och det är ju en rätt bra rate. på första ambassadörsjobbet spillde jag ut kaffet över hela golvet och i min iver att rädda situationen satte jag foten i en kaka. jag har en sån grace, jag.

sedan på jobb två höll jag en kick-ass presentation som gjorde mig gladare än vettigt. när jag sen skulle skriva upp min nya mailadress
[email protected] blev min chef typ tvungnen att skrika hysteriskt inför hela samlingen, för att stoppa mig, då jag visst var i färd med att skriva den på stora fina vita projektorduken.

japp.

touché!


klockan är fem. (zzzzzzzzz)


jag har jobbat idag, som vanliga jobbar. det innebär att man går upp så tidigt att skulle man gå upp ens lite tidigare har man inte gått och lagt sig.

jag fattar inte hur ni gör.

jag fattar det bara inte.


ny metod!



jag har ny superfin metod för att komma ihåg vad jag ska göra och istället för att sprängas över allt som ska fixas bara tänka en vecka i taget. beta bara av säger tobbe. så nu har jag tagit upp mitt tidigare postitberoende och gett dem ny tvist med färgkoordination.
 
grönt är jobb
orange är skoluppgifter
rosa är övriga todo's

plocka bort är som balsam för själen.

kolla!

 

söndagsblogg


skulle det här vara. nu en dag försent.

men vi vaknade i lördags när ögonen kände sig redo och för första gången på, jag vet faktiskt inte hur länge, hade vi inget planerat. och jag får erkänna att det är en skön känsla när det händer som ett undantag. blev mysig promenad i stekarsolen runt sjön och med spontanvisiter till IOGT- NTO som hade loppis för dagen ( många nyktra pensionärer där ja) och utvandrarna hus (som skulle ha förti spänn för ett besök!)



grabbarna ville sedan ha käk, jag ville kladdkaka och fick såklart bådadera. supergod. godast i sverige helt klart. kanske världen. jo antagligen. på palladium i växjö liksom, tar ni inte den chansen när ni är här är ni typ sjuka i huvudet.

under promenaden träffade vi förresten en häger. mr. hääger daas, vilken tobias blev mycket exalterad över. om det nu ens var en sån.

är det det?



billy bob hääger.