fotandes, del 2

alltså. det är skitsvårt att vara snygg på bild. har jag nu lärt mig. the hard way. alex skickar mig två hundra bilder och vi kan kanske använda tio.

den här gången fick jag åka rätt ut ungefär i en halvtimme så långt in i de småländska skogarna man kan komma innan man liksom tippar över kanten på själva jorden. fast roligt var det. väldigt väldigt roligt.

tänk vad man är med om.


jag bokar tågbiljetter


NU ÄR DET SÅ HÄR

att jag är jävligt trött på sj. jag är så trött på sj att jag funderar på att arrangera någon typ av terroristattack mot detta det vidrigaste av företag.

de har låg standard, otrevlig personal, sjukt dålig service, om det för omväxlings skull går ett tåg så håller det inte tiden, och de är så in i helvetes dyra. och så lurar de sina kunder. varje dag. året om.

jag bokar biljetter från borås till växjö. som kostar 130 spänn. för att ta mig till borås från herrljunga med tåg får jag betala 41. hade jag köpt samma resa i paket, på det som sj kallar "lägsta möjliga pris" hade jag betalat 324. här kan man bli arg. men jag spar mig.

för jag ska boka olika resor och det här gör att det tar lite tid. rätt mycket tid. jag ska till lund och tobbe ska till växjö och eftersom vi tjänar på att betala i uppdelade separata resor och hemsidan inte är direkt byggd för att användas, så tar det lite mer tid.

jag bokar. allt funkar. dosor och mailadresser banker och allt det där. jag andas ut och väntar på mitt kvitto.

just det ja.

då är det tekniskt fel.
jag blir helt överjävligt arg och grämer mig inför att göra allt igen.
då får jag ett mail.

en bekräftelse från paynova att min betalning gått igenom.

men sj?
njet.
nada.


jag har alltså ingen kod, ingen bekräftelse på att jag köpt någonting alls. en hänvisan till tekniskt fel och en länk till startsidan, c'est tout.

ok.
jag ringer sj.

...


jag får trycka på åtta olika knappar för att ens komma till kön där högsta vinsten är en telefonist.

klarade mig ända till plats 36.
och så dog batteriet.

men jag är lugn.
de besvarar mitt samtal så snart de kan!

jag har tio kronor kvar på kortet.
vad tror ni?


jag har en granne

som var min första granne och som för alltid kommer att vara min enda riktiga granne. hon är helt tokig och alldeles underbar och en sån som alltid lyckas vara där det händer. så vart skulle hon kunnat flyttat den här gången,
om inte till mexico.

och envis som hon är vägrar hon flytta hem fast jag säger att min orosboll  i magen bara växer. fast hon säger att hennes gör det med. men då tänkter vi ut en svinbra idé, att om hon nu ändå inte åker hem, kan hon bli kändis på köpet. ring expressen grannen, säger jag. briljant idé grannen, svarar hon.

och ja.

kolla!

tobias och datorn, del 3

skam den som ger sig.



tobias och datorn, del 2


oj oj
nu har det sparkats av skor, smällts i dörrar och skrikits prekärt sammasatta skånska svordomar här ska ni veta.

jo för datorn hade ju kommit fram alla tiders.
bara den lilla detaljen att leget hade gått ut. och passet.
så den ursäktande kassörskan kan inte lämna ut den. tough luck.
och så för att liksom skrubba in det, så går det ju även bra med körkort.

nehepp, bara att fara till polisen och fotas och mätas och sen vänta i minst fem arbetsdagar på ett nytt leg. så här lämpligen i långhelgsförstamajtider.

allt medan fina lilla datorn står femtio meter bort bakom stora disken på ica.

jag kan inte annat än att le lite åt det lilla äventyret.
men det, gör jag jävligt diskret.

tobias och datorn


han är rolig. det är han. för ungefär åtta år sedan köpte han en dator. och inte vilken dator som helst. den hade allt. den kunde göra allt. tekniken var så vass att hela pentagons datorer rodnade. och den hade, typ flatscreen. ingen hade sett det då. det var som en illussion hur tunn en skärm faktiskt kunde vara. folk beställde nästan tid och gick sedan runt spektaklet och hummade imponerat.

nåväl.

tiden gick. och här står den fortfarande. ingenting har hänt med varesig utvecklingen av datorn eller sättet tobias värderar den. trots att tangentbordet nu saknar den högra altknappen och trots att datorn stänger av sig själv i snitt sjutton gånger under en dag, fibblar bort dokument och vanställer bilder så har den till för bara någon månad sen känts fullständigt oersättlig. 
 
men nu! har han köpt en ny. den skulle kommit dag. logistiker som han är har han sånna specialnummer så att han kan kolla exakt var paketet håller hus, och det här paketet syntes senast till i jönköpingstrakten inatt vid strax efter midnatt. sedan dess har det varit tyst.

när jag kommer hem nu efter en lång förmiddag i skolan finner jag att även själva mannen nu är no where to be found.
vad hände här? han har ju inget körkort heller. cyklade han till jönköping?

isåfall är jag lite skraj för hur det ska gå där.
man strular liksom inte med leveransen av paket.


kärlek



det finns vissa saker i min snubbe, som inte slutar att fascinera mig. 
hans skicklighet att hantera olika tonfall är en sån grej. och hans känsla för ordning. nogrannhet. tålamod, är en annan. och ibland blir jag bara alldeles, rörd av hur han tillexempel, när vi får för oss att göra pizzabullar en dag, kan lägga tjugo minuters av sin fulla koncentration på att hacka den hela skinksteken i en miljad exakt lika stora bitar.






 

den vassa eggen



okej, mina vänner. nu är vi här igen. kanske för sista gången på ett tag börjar de stora hjulet rulla igång. nu börjar det blir bråttom. jag har väl egentligen inte speciellt tuffa uppgifter på mina postits den här gången. jag har bara väldigt kort tid. som vanligt. 

men vi klarar det. det går. vi kör på nu.
på andra sidan står sommaren. värmen. kärleken.
ett och annat backstagepass.
är ni med mig?

NU JÄVLAR!


nu har jag fått en blixtidé! nu kan jag sluta med allt, blir rik och pensionera mig.
jag kom på det när han mustafa snackade på tv om att han springer längre när han springer med folk från vart han nu är ifrån i afrika. där springer man lite bättre. lite längre. och här kommer idén:

varför har ingen kommit på den smartaste sportgrenen av alla, nämligen vem som springer längst! man får ta hur lång tid på sig men man måste springa och så tävlar man helt enkelt i vem som springer längst. den som slutar sist vinner.
jag är ett geni.

ultimata sporten.


23.00



här sitter man  med en helfrän helg i bakfickan och summerar lite, en söndagkväll vid elvatiden. jag har ju fått gjort rätt lite av allt det jag borde, uppvägt av mycket av det jag egentligen ville. mission accomplished, kan man väl säga då. jag har tillexempel tagit några fina bilder till min hemsida, snackat med helt otroligt gulliga Signe som ska göra designen, grillat med härliga killar och kollat på Sofia Karlsson i konserthuset.

när jag ska ringa min morsa som jag inte pratat med på evigheter gör jag det nu. men då sover hon. nu. klockan elva.

det här är mycket oroväckande.
vad håller ni på med där hemma?

lördag!

'

rätt härlig lördag. snart ska jag iväg till ett fotografkonvent i kalvsvik och träffa min fotokille alex och fullt med andra sånna galningar  beväpnade med luriga hjärnor och på tok för dyra kamerautrustningar. vi får se vad det blir av det.

och så har jag tippat. såklart. själv tror jag på vinst. hur tror ni?


ang. kreativiteten och framtiden


så finns ny krönika att läsa

här



be cool stay in school.

skolan är roligast. det är den. ledarskap och motivation är vad man ska syssla med. få folk att vilja igen. då kan det hända grejjer. folk kan börja tycka om sitt jobb. tycka om möten. tycka om statistik eller till och med tycka om varandra. det gillar jag. åh vad jag gillar det här.

en annan sak jag gillar är att det är den tjugofjärde. livet börjar om. rullar igen, i åtminstone två veckor till. och häromdan gjorde jag min första riktiga budget! alltså nu snackar vi badass-budget. inkomstkalkyl och utgiftsplanering och sparmarginaler för april maj juni juli augusti. vilken tjej jag är.

och nu ska jag på personligt utvecklingsmöte. baaa. lite pirrigt. jag ska få reda på exakt hur olaglig jag egentligen är när jag är ute och sjunger och inte har ett företag utan bara får cashen rätt in och i bästa fall betalar skatten sen. och hur vi gör nåt åt det. kan man blanda? ne? jag vet inte.  

i övrigt se nyckelorden:
vårkär, hemlängtan, papparådsbehov, världsnyfikenhet, rosé och helahelgengplugg.

godnatt sa jag



det känns så här lurigt ibland, som om man alltid ska jobba, som om det är det enda man ska göra. och då får man sluta upp med det. man ska inte jobba jämt. hur mycket kostar egentligen dina sovmorgnar?

idag har jag jobbat och pluggat och haft möten och uppfört mig från tolv till tio. och massor med med människor gör det varje dag. alltid. och de verkar gilla det. jag går på en massa föreläsningar nu som ska inspirera mig att ta i hårdare, men som jag fan börjar ifrågasätta. idag träffade jag ICAs supermarknadsförarchef, hon som hittade på stig och gänget ni vet. hon gav mig en massa goda råd och det enda jag gick därifrån med var tanken om att det inte är värt det.

för att de verkar alltid ha något litet vasst i sig. skickliga as fuck men så visst fan är de alltid något litet risp i rösten hos de där, framgångsrikingarna. de känns håliga på nåt sätt. trötta. de får ju aldrig nöja sig.  

man skulle nog skippa det där ändå.


nu: natti!

imorgon: skola! (längtar)

konversation i all hast

jo angående det här med att ha en paragrafryttare i huset.

så frågade tobias mig igår om jag var sen till mitt möte. jag förklarade då läget, att jag är bara sen till andra människors för tidigt satta tider. det vill säga den tid vi skulle träffas innan mötet. som då bevisligen var satt av folk med för mycket tid över till att stå och vänta i korridorer.

varpå han svarar att


det är sant sara. om alla bara kunde lära sig lite av dig.

då skulle hela ju begreppet "i tid"

helt enkelt vara när du kom.


bara bara sjunga vill jag.


bästa medicinen

 när man inte vet vad man ska göra med livet är:

1. spontandans



och vid riktiga kriser krävs

2. duskaseattdetlösersigkram



sen är det bra igen.


bli här.



säger tobias när han menar stanna här. hörru du, du blir här.
jag tycker om när han talar sådär. med världens vackraste diftonger.

här, blir jag.

min farbor säger samma sak ibland, att jag måste sluta fokusera på allt det jag inte gör. istället vända på den steken. och det är ju smart tänkt.

men åh mitt huvud. åh mitt huvud.

jag funderar nu på framtiden lite igen. på söka eller inte söka fina kårjobbet. på utomlandspraktikens söka eller inte söka. på alla lägenhetesköer jag inte står i. på sångerna jag inte sjunger. artiklarna jag inte skriver. på alla bufferts jag aldrig samlar ihop till. företagen jag inte startar. mötena jag prioriterar bort.

och så fortsätter jag sådär. och får, aboslut ingenting gjort. 
är väl alldeles helt, mig själv. 

måndag!

fint med måndag minsann! när man jobbat hela helgen! ja!

idag är jag på ett blixtrande humör. är det inte pmsen nu så vet jag inte vad. men jag har iallafall försökt få fatt i en på växjö kommun och då vet man ju redan innan att man är på väg utför. som om de har till uppgift att vara frånvarande. människor på kommuner, SKÄRP ER! och människor i kommunväxlar; NI MED! visa lite hyffs för fan. eller var åtminstone trevliga. eller åtminstone inte otrevliga. jag funderar på att ringa upp och tala om för dem vad deras jobb går ut på: be nice. den som ringer betalar din lön.

och nu ska jag till länsstyrelsen i kronoberg och träffa alla deras högsta chefer. de har nämnligen chefsträff där de dricker lite kaffe och diskuterar, ja sånt som chefer pratar om och så bjuder de ibland in andra att prata om sånt som andra pratar om. det är lite pirrigt. jag ska snacka om hur viktigt det är att chefer är trevliga mot studenter.

precis rätt dag.

 ja
wish me luck.

tvära kast

den här helgen jobbar jag lördag och söndag.
tio timmar varje dag.
på en teknisk mässa i markaryd
som ligger två timmar bort.

och de här giggen kommer inte direkt med fri bar.

som som, som sommaren kan det aldrig bli.



i sommar kommer jag inte att jobba som jag gjort förut, jag tycker ju inte att det är så roligt. så jag tänkte sjunga istället, som ju faktiskt är det roligaste jag vet. kika gärna in om ni har vägarna förbi småland.

den trettionde maj körar jag tillexempel bakom Charlotte Perrelli.



och sedan kommer jag jobba hela juli med allsångskvällarna i växjö som sveriges radio ordnar och spelar in. vara körsångerska åt åtta kända svenska artister.

och ja, förra årets publikrekord var när den där zelmerlöf var där. 12 000 pers.

tolv. tusen. människor.

ni kan tänka er att jag har lite svårt att sova.

min förebild är nu alltså hon anders Lundins fru ni vet i allsång på skansen. så ska jag vara, ungefär. fast prio ett är att inte ramla, inte spilla nåt på nån kändis eller krabba till det i största allmänhet för oss i bandet. jag ska försöka.
vi får se hur det går.

men herregud.
livet är vackert.
 

ledarskapet, spelningen och utelåsningen.


det har hänt en grej som är mycket fin. och då menar jag inte allt det där andra som hänt mig på sistone utan en sak med skolan. jag har för första gången i mitt snart tjugotvååriga liv, riktigt rejält jävla askul på lektionerna. fyra timmar sitter vi där och jag läntar till nästa föreläsning i samma stund jag går. jag vill inte gå hem och sova eller äta makrillmackor eller ens sjunga, utan bara höra mer om vad han har att säga. smart ledarskap handlar det om. och snubben som blivit min hjälte så här på sluttampen, har jobbat med alla riktigt tunga uppdrag, typ ericssons och volvos och ikeas chefer. och tränat friidrottslandslaget i mångkamp. och en massa andra sportnissar. och coachat herrljunga kommuns chefer. det var oväntat. men okej, det har han gjort. men nu fokuserar vi på att utveckla er, säger han.

det här är precis vad jag behöver nu. lite schvung. lite taktik. lite testa det här om du får ett jobb nångång ska du se att det löser sig. lite jag ser din förmåga. lite du har visst valt rätt. lite fan va kul det är när man har roligt.


en sak som inte är så rolig är dock att jag idag, för andra gången i mitt tjugotvååriga liv, låste mig ute. eller tobbe låste dörren och for till jobbet intet ont anande om att jag glömt mina nycklar där på andra sidan. nio kommer han hem. halv tio ska jag spela på harrys. välövad, välpreppad och stassad till tänderna. det tog ungefär tio samtal, två provisoriska lägenheter och en fridas mammas bil tills jag nu kommit rätt. fem timmar efter i schemat. men det löser sig.
ikväll kör vi. hela ligan är med. och livet är vackert. ikväll kör vi.

im in the band!



hörrni jag har blivit medlem i ett band! eller till och med två, men det kan vi snacka om senare.  jag kan nämligen inte helt uttrycka min glädje inför detta fina att få vara med i bandet.

imorgon ska jag och grabbarna i Langs soul unit, som det här bandet heter, spela på harrys i växjö. jag är väldigt färsk, kan man säga. jag mår som ett barn i godisbutik där i stora replokalen mitt emellan trummorna och högtalaren invid min egen mick. min egen lilla plats. mitt i smeten bland fem coola killar som är så väldigt mycket musiker man kan bli. det är liksom deras jobb. de jobbar med musik. varje dag. jämt. de åker sverige runt och spelar och de skriver och de petar i studios och de lär andra vad de kan och jag blir alldeles till mig av att det är det här de lever på.

så när de slänger sig med sitt musikersnack får jag spela cool och försöka låtsas att jag är med. min vanliga strategi. igår på repet tillexempel när vi halv ett på natten skulle bestämma tid för nästa rep, som är ikväll, funderade de lite och så sa sen någon att  "tjaa.. ska vi säga att vi möts här i alvesta vid typ.. nio?"

och så tyckte alla att det var en ypperlig tid att börja repa på.
ett rep som troligen kommer ta över fyra timmar.

jo men det kanske är musik man ska hålla på med ändå.

hej!

 

det gäller att se det från den ljusa sidan.



påsken! - en följetång.



pjuh. nu har man landat lite.
höll på att glömma att en chef ville bjuda mig på flott lunch idag, vilket ju måste innebära att jag inte är helt med ännu. påsken, var nämnligen helt fab. vi träffade och gjorde nästan allt man ska göra på en påsk. först ut var höör och svärföräldrar och köttbullerullning och prinskorvsklippning och stor och fin middag med stor och fin släkt.





och dan efter for vi på roadtrip runt skånes östkust och kollade in konst. hur härligt som helst. sol och fina tavlor och rökt fisk och två bilar fulla med vänner kan nästan inte gå fel. och det gjorde det inte heller. vi träffade på köpet peter wahlbeck som bjöd oss på fest och carolina gynnings morsa, som inte bjöd oss på nånting men som ju ändå är guilty by association.

efter att vi fått kropparna helt fyllda med konst och kultur drog vi vidare till malmö och fler vänner och fler köttbullar och en ännu större brakmiddag och en ännu större fest.



och så blev det natt och så bev det morgon och så somnade vi och vaknade snart igen och for upp för att åka hem till växjö och träffa inga mindre än mina föräldrar, som bjöd på vin och käk och fick väl rätt så rejält med pisk i filmvetenskapsspelet. och morgonen efter såg de så här fina ut:



inte glömma dagens outfit:



dan efterslöt även emil och sofia upp. i brist på endast lilla adi gled vi runt i gasset och såg allmänt fräcka ut och käkade årets fränaste glassar som kostade en förmögenhet och som smakade ungefär därefter.

när alla släktingar åkt hem var det då dags för nästa galej, som var en grilltillställning kobinerat med fina johannas födelsedagsfirande. ett litet uppsamlingsheat kan man säga, med de vänner som ännu inte hunnits prickas in denna rafflande påskhelg.

sedan for jag till alvesta för att repa med några andra coola killar och när jag kom hem mitt i natten stukade tobbe foten. jag akutlindade med sjal. blev sådär.




men utöver det, har det varit lugnt.

heppåre!



Nu drar jag på påsk i skåne. kommer bli en blast, kan man säga. idag är det höör och familjer och käk och allt sånt. påskliljor kanske. imorgon ska vi roadtrippa två bilar fulla med skånevänner och annat löst folk runt på österlen och kolla på konst. ja ni hör! kvällen tillbaka till malmö för världen knytis och dunderbrakmiddag och utgång.

hallelujah.

förövrigt brukar jag bli religiös på påsken. det här är helt sant. och det kan ta olika vändningar. vi får se hur det går den här gången, ni ska iallafall ha en helt galen påsk. släpp loss helt och hållet vettja. eller håll i. ja gör som ni vill. se till hursomhelst, att ni har det gott.

TJA!


förresten!

Sara by Alexander Mahmoud.



så träffade jag ju min fotograf alexander för första gången häromdan. vi skulle lära känna varann, sa han och det innebar att jag fick göra en massa olika saker och vinkla mig hit och vinkla mig dit tills hans till sist sa att jag "iallafall är stark i profil". jahaja. så det ska vi alltså jobba med framöver.

men ni kan tänka er att jag gillade det här. vi ska ses åtmnstone tre gånger till och jag får ha mina idéer och han får ha sina. som tjänster och gentjänster. häromdan ringde han tillexempel och sa att  "sara hur känner du förresten.. kan du tänka dig att få färg slängd i ansiktet?... eller mjöl?.. mjöl är bra."

alexander är som ni förstår, en konstnär.
jag, ja jag vill mest se snygg ut jag.


skärtorsdag


jag vet att jag inte har riktigt rätten att sätta mig på tvären nu, när egentligen allt rullar min väg. men det gör jag. jag har tappat lusten lite den här torsdan. det smittade mig igårkväll, och så vaknade jag idag helt insjuknad i känslan av att allt är.. så trögt. eller ja.. mest jag själv. ögonen öppnar sig liksom inte riktigt. ni vet säkert hur det är, när det är ett smärre företag att ta sig upp ur sängen. det man pallar med i frukostväg är te och några piller. jag har skriver mail och skickar sms och bestämmer träff med folk i alla mina projekt som måste stämmas av nu inför påsk. men gud. bara det. dessa dagar ska man hållas så långt bort ifrån civiliserade människor man bara kan.

jag känner mig som en tonåring. och det är jag ju faktiskt inte längre. försöker fundera på om det är pms, men eftersom jag är mig själv, så vet jag inte sånt. datum hit och datum dit. jag planerar ungefär en vecka framåt. så vad jag gjorde för frya veckor sedan.. ja..  ni hajjar..

hur gör ni, dessa dar?



better days

idag var en snubbe och kollde på framtiden. du har det fint här, sa han, här kommer jag att få det bra.

det är ett gissel att vara jag ibland. att vara alltid på språng fast med en separationsångest stor som halva småland.

man kan inte göra mycket åt det bara mer än att helt enklet träna på att rulla vidare. eller på att stanna. vi väljer alla våra dagar. alla dagar.


och så tjabblar folk om jobb hit och hus hit  och lån dit. jag skiter i det. jag vill inte tänka på det och jag vill mest lyssna på gamla melodifatisvallåtar. så det gör jag. stjärnorna med roger pontare och marie bergman tillexempel, vilken låt. så ska det göras. musik ska byggas av glädje.

och igår natt sa tobbe att han att den senaste veckan var ett test. ett test där han inte tänkte diska för att se hur lång tid det tog innan jag fick nog och gjorde det. nu är det visserligen så att han bevisligen inte vet vem han gamblar med, men jag blev såklart ledsen för den stackarn eftersom det inte ens korsat mitt huvud. 
men så idag kom jag på att jag bara varit hemma två dagar. han lurar mig! inte har det varit nåt veckotest här inte! men han är smart. nu har jag ju diskat.
sicken kille.



men hej!

vad gör ni?

jag var borta/hemma i helgen och gick på manskörsgala och mådde bra. dansade och log och sjöng och kramades hårt och  mjukt med alla de fina runtom. men så nu är jag tillbaka och virrar loss i den här verkligheten igen. det är gott, även om jag inte riktigt greppar allt som händer.
 
igår var jag på uppföljningsmöte på länsstyrelsen med integrationsdirektören och hennes praktikant för att få domen om uppsatsen och framtiden. och jag var orolig. nervös. för något så idiotiskt som att inte vara bra nog. också jag måste släppa taget om det där. också jag måste bestämma mig för, som dileva sa, att hur det är blir här så är det ok. och direktören sa väl ungefär det vi alla vill höra för tillfället. det kommer att finnas plats för dig om du vill ha den. 

fast i mitt  lilla huvud, blev det bara ännu ett ställningstagande i raddan. ännu ett vägväljande. och så den brännande frågan om skillnaden mellan smicker och vilja.

så jag låter det ligga till i maj och försöker istället ta itu med den här veckan. min tanke är att välja varje vecka, helst livet ut. vill jag fortsä'tta så här, den här veckan? japp. okej. jo men då kör vi.

jag har tillexempel fått fina uppdraget att skriva åt drivhusets rikstidning, jag ska spela in fler låtar med staffan i alvesta, fler låtar med producentpatrik, starta nytt projekt med gubbarna på växjö kommun, planera skånepåsktrippen och ikväll mina damer damer och herrar,

ikväll ska jag fotas.

ang. sommaren 09.



så blir det en sommar på speed.

idag



går det bra kan man säga. det är en fantastiskt dag. så mycket händer idag så jag kan nästan inte tänka på annat än hur lycklig jag är och att solen är varm igen.

så går jag in på ATs hemsidan och läser
den här roliga roliga artikeln. AT gör ett aprilskämt om att alingsås skänker nolhaga slott till våran nya prins daniel idag och då går tanterna såklart man ur huse för att bevittna detta sällsamma skådespel. och när man inser att allt är en bluff, att daniel är nowhere to be found blir stämningen, lite tryckt. de har ju blivit snuvade på århundradets konfekt här, damerna.

"jag tycker inte man ska blanda in kungligheter om det inte är sant" säger berit.


halleluja, vilken dag.