snyggt, Fredde!


däremot såg jag idag en statsminister som gjorde mig lite varm i magen när han för första gången ryter åt sverigedemokraterna. när han trött utbrister att deras missförstådda hållning är hela poängen i deras politiska strageti, och mattias karlsson förbannat frågar honom om han menar att SD vill bli knivhuggna och hotade,

då svarar statsministerna att det är just så här de vill diskutera, och att det bara kommer bli värre.

basta.



läckert.

fräscht, Hagen!



läste intervjun med vrölsnygga och karriärcoola Ebba von Sydow (som nu stärker sina aktier på svt med nytt toppjobb) av en av expressens tunga, Cecila Hagen.

Här kan man läsa den

jag har väl inte sett på maken till skitintervju. hon börjar med att direkt oförskämt konstatera att "det var oväntat" om att just hon nu fått nya jobbet.

och sen fortsätter det..

om ebbas nya bok som kommer ut i mars och skrevs i somras:


“Man kan inte skriva en bok på en sommar. Då måste det vara mycket bilder i den.”


om att hon inte alls är sugen på att gifta sig:

“Men nog har väl just du planer på att gifta dig under pompa och ståt i Feskekörka och enligt konvenansens alla krav?”


och så det självklara, att hon inte backar på att ta nytt jobb nu trots att första bebben kommer i mars:


“Men, Ebba lilla, du måste väl ändå ha funderat över hur du ska kombinera ditt nya programledarjobb med att bli mamma?”



jo dra mig baklänges.
2011.


nöden har ingen lag, eller?

vi var i Dublin, hos min fina lillebror som tagit anställning hos den store microstoft och flyttat dit. resan var såklart fantastisk eftersom alla var med och efterson det irländska klimatet, såväl socialt som meteorologiskt, passar familjen nygren väldigt väl.

om vi skulle ha slappnat av så till den milda grad att vi glömt dem, fick vi på dublins flygplats på vägen hem en påminnelse om könsrollerna.


sjuka och barn är det kvinnorna som tar hand om på sin toalett.
det vet man ju.


ledig!

jag vet inte var den här julvintern tog vägen, men försvann gjorde den. och inte sedan flera veckor innan jul har vi haft några lediga dagar vid havet. något som blir olidligt för min vattuman. två veckor klarar han på sin höjd, sedan sover han sämre, äter sämre och presterar sämre. aldrig tidigare har jag sett på maken till beroende.

så i torsdags tog vi ledigt och for till landet.

och det är väl inte direkt så att jag vantrivs heller. i min fina överlevnadsdräkt orkade jag pulsa ungefär de tjugo metrarna till bänken som björn och adam byggde när det nu var, på violet hill. bänken som sitter i lagom dingelhöjd och som jag tycker så mycket om att filura på.

på den där bänken ska jag sitta med mina barn och spana efter tumlare i viken. och rätt som det är så ska vi hisna och klappa händerna när vi ser de där fenorna rulla förbi. och då ska vi förstå att det inte spelar någon roll att farfarsfar köpte tomten och byggde huset, här är det vi som är på besök. här är det vi som lånar. här ska vi lära oss att här är det naturen som bor.

nu var här inga tumlare. bara sol. orörd metertjock snö. och kärlek.



hittade förresten vår toalettlektyr, som vi måste tagit med ovetandes om den andres val, sist vi har här ute.
vi är verkligen en perfect match, vi.




jag drömde mig bort med NKs juklappstips, och han läste Justitia, förteckningen över alla som just gått i konkurs eller fått betalningsanmärkningar.