futurum


spenderar den här förmiddagen med skoldebatt. ny lag nu. nya tider nu. dags att kavla upp ärmarna.

blir tvungen att läsa hela lagen sen för att se om det stämmer.

det är konstigt att just den här regeringen tar besluten, tycker jag, om att depersonifiera barn så till den milda grad. den borgerliga regeringen fortsätter på inslagen bana att öka statens makt över sina medborgare. sverige 2010 stiftar lagar nu som ger lärare rätt att bara hävda att lagen är så här, för alla de som inte sköter sig. supersmidigt. lagar om relegeringar. om straff. försittningar, kvarsittningar, beslagtagning av störande saker och isolering av "störande element". barn alltså, som inte är drar sitt strå till stacken för att skapa trygghet och arbetsro i klassrummet. för det är ju ett krav man kan ställa på barn som inte är trygga själva.

skydd, heter det att den här lagen ska ge. men jag tvivlar.

för det är dags också, att på allvar skilja angnarna från vetet. det är viktigt nu, tycker björklund, att barnen vet redan från början var de hör hemma. om de platsar eller inte platsar i Alaget. etiketterna ska nu inte bara delas ut som betyg i mellanstadiet och omdömen i lågstadiet utan nu splittar vi grupperna. de som behöver extra hjälp ska få det. ingen ska hamna efter säger man, blinkar med vänsterögat och så tar man dem ut ur klassrummet. de som blir kvar ska stimuleras extra. elitsatsas på. för det kan man ju, med övriga störelement elmininerade.

också lärare ska delas upp. bra och dåliga för att öka statusen. öka incitamenten för varje lärare att hamna i den övre gruppen. undrar bara vilka barn man parar ihop sen med vilka lärare..

när jag läser paragraf efter paragraf så tänker jag krav, press, prestationsångest.
och så läser man barn. sju år och stödgrupperad eller elitsatsad på.

funderar ett slag på vilket av dem som är värst.

och så tänker jag..

hemundervisning?




Kommentarer
Postat av: Pappa

Usch, vad tydligt det blir när du skriver det så.

Känns som han heter ungefär Bjϋrschlϋndt.

2010-04-14 @ 22:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback