var har du ditt hybris, kompis?



det är måndag och trots att jag gått upp tidigt, fixat med papper, varit på banken och ätit sushi med goda vänner, så är den inte alls i fas med mig.  jag skriver krönikor, ungefär fyra stycken som samtliga går från post-it-ideér till mindmaps till pappersflygplan rakt ner i soporna.

jag försöker analysera min samtid. försöker vara med i det här nu. gör riktiga ansatser till att greppa dessa dagar by the balls men det går lika bra som med krönikorna. jag har bara framtiden i skallen. den virvlar runt där inne och den gör mig alldeles yr.

framtiden, min lägenhet däremot, den lider illa av mitt liv som kär. blommorna dör som flugor. flugorna däremot, frodas. jag har nu placerat ut egengjorda fällor i hela lägenheten. en trevlig cocktail av gammal cola, ruttna salladsblad och diskmedel. jag är ett geni, de älskar den!

har jag förresten berättat att jag tänkte göra slag i saken och faktiskt läsa journalistik? skriva om världen sen istället. nån ska ju göra det tänker jag. någon ska förmedla. belysa. berätta. kanske blir det min huvudkudde.
och kanke har ni alltid vetat det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback